Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@08:35:52 GMT

رتبه جدید دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی تایمز

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۹۹۵۸۹

رتبه جدید دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی تایمز

ویرایش ۲۰۲۰ رتبه بندی تایمز که در نوع خود بزرگترین و متنوع‌ترین رتبه بندی دانشگاهی است اعلام شد. جدیدترین رتبه دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی بررسی شده است.

به گزارش مشرق، جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: روز چهارشنبه ۱۲ شهریور ماه ۱۳۹۹ رتبه بندی تایمز که در نوع خود بزرگترین و متنوع ترین رتبه‌بندی دانشگاهی است ویرایش ۲۰۲۰ خود را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ویرایش، نتیجه رتبه‌بندی ۱۵۲۷ دانشگاه از ۹۳ کشور گزارش شده است.

وی ادامه داد: در بین ده دانشگاه نخست برتر ۸ دانشگاه به ایالات متحده و ۲ دانشگاه به بریتانیا تعلق دارد. دانشگاه آکسفورد حائز رتبه اول و دانشگاه‌های استنفورد، هاروارد، کالتک، ام ای تی، کمبریج، برکلی، ییل، پرینستون و شیکاگو به ترتیب رتبه‌های دوم تا دهم این رتبه‌بندی را به خود اختصاص داده‌اند. در فاصله رتبه‌های ۱۱ تا ۱۵ اسامی دانشگاه‌های امپریال کالج لندن، جانز هاپکینز، پنسیلوانیا، ETH زوریخ و یو سی ال اِ دیده می‌شود. آنگاه، یونیورسیتی کالج لندن، کلمبیا، تورنتو، کورنل، و دوک که رتبه‌ای برابر با رتبه دانشگاه شینهوا (چین) دارد در فاصله رتبه‌های ۱۶ تا ۲۰ جای گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: دانشگاه تهران همچنان صدرنشین دانشگاه‌های کشور است تاثیر کرونا بر ارتباطات میان دانشگاه‌های ایران و جهان

مهراد گفت: دانشگاه آکسفورد پنج سال متوالی است که جایگاه نخست خود را در این رتبه‌بندی حفظ کرده است. در مقابل، دانشگاه کمبریج از سال ۲۰۱۴ برای نخستین‌بار با تنزل رتبه در مرتبه ششم این سیستم رتبه‌بندی قرار دارد. نگاهی گذرا به رتبه‌های ۲۰۰ به بعد نشان می‌دهد که دانشگاه‌های بریتانیا و ایالات متحده جایگاه برتر خود را در این نظام رتبه‌بندی از دست داده‌اند. همه‌گیری ویروس کرونا به طور جدی به بخش آموزش عالی جهان صدمه زده است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری افزود: حضور دانشگاه شینهوا در بین ۲۰ دانشگاه برتر نخستین بار است که نام یک دانشگاه آسیایی را در چنین جایگاه بلندی به طور برجسته نشان می‌دهد.

وی افزود: در مجموع، تعداد ۱۶ دانشگاه آسیایی در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر قرار دارند. از جمهوری خلق چین دانشگاه‌های فودان رتبه ۷۰، ژجیانگ رتبه ۹۴، شانگهای جیاتونگ رتبه ۱۰۰ و موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره‌جنوبی با رتبه ۹۶ در بین دانشگاه‌های نخبه دیده می‌شود.

مهراد تصریح کرد: در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر نخست ایالات‌متحده دارای ۵۹، بریتانیا ۲۹ و آلمان دارای ۲۱ دانشگاه برتر است. در مقابل، دانشگاه‌های چین، کره‌جنوبی، هنگ‌کنگ و کانادا به مرتبه‌های بالاتر صعود کرده و موقعیت خود را تثبیت کرده‌اند.

رتبه دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری توضیح داد: از جمهوری اسلامی ایران تعداد ۴۷ دانشگاه در بین ۱۵۲۷ دانشگاه معتبر جهان رتبه‌های متفاوتی را بدست آورده‌اند.
مهراد افزود: در این رتبه‌بندی نخستین دانشگاه ایران دانشگاه علوم پزشکی کردستان در رتبه‌ای بین ۳۰۱ تا ۳۵۰ قرار دارد. دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دومین دانشگاه ایران است که در فاصله رتبه‌های ۳۵۱ تا ۴۰۰ دیده می‌شود. سومین دانشگاه برتر جمهوری اسلامی ایران دانشگاه صنعتی شریف است که رتبه‌ای را بین ۴۰۱ تا ۵۰۰ به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در فاصله رتبه‌های ۵۰۱ تا ۶۰۰ به ترتیب نام دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی ایران، علم و صنعت ایران، کاشان، علوم پزشکی مشهد، تهران و علوم پزشکی تهران گزارش شده است. در مرحله بعد، رتبه دانشگاه‌ها در فاصله ۶۰۱ تا ۸۰۰ قرار گرفته است. در این دامنه دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، کردستان، محقق اردبیلی، شهید بهشتی، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی شیراز، تبریز، علوم پزشکی تبریز و یاسوج رتبه‌بندی شده‌اند.

مهراد اضافه کرد: در دامنه رتبه‌های ۸۰۱ تا ۱۰۰۰ به ترتیب اسامی دانشگاه‌های شهید مدنی آذربایجان، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی کرمان، صنعتی خواجه نصیر طوسی و دانشگاه شیراز موفق به کسب رتبه‌های برتر در جمع ۱۵۲۷ دانشگاه معتبر جهان شده‌اند.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: ۲۲ دانشگاه دیگر شامل دانشگاه‌های الزهرا، اراک، بیرجند، بوعلی سینا، فردوسی مشهد، گیلان، حکیم سبزواری، اصفهان، خوارزمی، لرستان، مازندران، رازی، سمنان، شاهد، شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز، تربیت معلم شهید رجایی، شهر کرد، صنعتی شاهرود، علوم پزشکی شیراز، سیستان و بلوچستان، ارومیه و یزد در رتبه‌های +۱۰۰۰ قرار گرفته‌اند و برای مرتبه این دانشگاه‌ها دامنه‌ای تعریف نشده است.

وی اظهارداشت: شاخص‌هایی که برای رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان از آن استفاده شده است شامل ۱۳ شاخص عملکردی است که در مجموع آموزش، پژوهش، انتقال دانش و چشم‌انداز بین‌المللی دانشگاه‌ها را اندازه‌گیری می‌کند.

مهراد تصریح کرد: در رتبه‌بندی حاضر، از بیش از ۸۰ میلیون استناد مستخرج از بیش از ۱۳ میلیون اثر پژوهشی و ۲۲۰۰۰ پاسخی که در بررسی‌های جهانی به دست آمده استفاده شده است. شاخص‌های عملکردی به طورکلی در ۵ گروه قرار دارند. آموزش (محیط یادگیری) با وزن ۵۳۹ درصد، پژوهش (حجم، درآمد و شهرت و اعتبار) با وزن ۳۰ درصد، استنادها (تاثیر پژوهش) با وزن ۳۰ درصد، چشم‌انداز بین‌المللی (اعضای هیات علمی، دانشجویان و پژوهش) با وزن ۷/۵ درصد و درآمد صنعتی (انتقال دانش) با وزن ۲/۵ درصد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قرارداد ایران و چین دانشگاه دانشگاه شیراز جمهوری خلق چین آلمان سیستان و بلوچستان کره جنوبی نیویورک تایمز جمهوری اسلامی ایران فاصله رتبه رتبه بندی دانشگاه برتر رتبه دانشگاه علوم پزشکی رتبه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۹۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال

به گزارش گروه استان‌های ایسکانیوز، سیدکاظم رضوی، با اشاره به طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال گفت: کلیه بیمارستان‌های دولتی، کلینیک‌های دولتی و مراکز بهداشتی تابعه دانشگاه علوم پزشکی و پزشکان عمومی و تخصصی در واحدهای تابع دانشگاه علوم پزشکی مکلف هستند پذیرش، بستری، اعمال جراحی، اقدامات تشخیصی– درمانی و ترخیص کودکان زیر هفت سال بیمه‌شده را به صورت رایگان انجام دهند.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی جزو اولین دانشگاه‌ها در کشور است که این طرح را اجرا می‌کند بنابراین ممکن است اختلالاتی وجود داشته باشد که بیشتر مرتبط با زیرساخت‌ها و سامانه‌های بیمه‌ای است بنابراین وجود اختلال به معنای اجرا نشدن طرح نیست و دانشگاه علوم پزشکی آنچه را که بر عهده داشته به اجرا درآورده است و بیمه‌ها هم نیز باید در این زمینه پویاتر شوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه بیمه بودن کودکان زیر هفت سال شرط برخورداری از خدمات رایگان درمان در این طرح است، افزود: این طرح یارانه سلامتی است که دولت برای کودکان ایرانی زیر هفت سال در نظر گرفته است و اتباع را شامل نمی‌شود و تمام کودکان بیمه‌شده تأمین اجتماعی، سلامت، نیروهای مسلح از این طرح برخوردار می‌شوند.

وی افزود: زیرساخت‌های بیمه سلامت از بین بیمه‌های ارائه شده، برای خدمات درمانی رایگان بستری و سرپایی آماده است و این بیمه بیشترین همکاری را در این زمینه با دانشگاه علوم پزشکی دارد اما در خصوص بیمه تأمین اجتماعی که 70 درصد بیمه‌شدگان را شامل می‌شود هنوز زیر ساخت‌های آنها به زیرساخت‌های دانشگاه علوم پزشکی متصل نیست و یک سری کارها باید به صورت دستی توسط بیمه‌شدگان انجام گیرد.

رضوی یاداور شد: شهروندان مدنظر داشته باشند که چون این طرح در ابتدای کار است ممکن است مواردی پیش بیاید که از پیش‌بینی خارج است با این حال چنانچه مشکلی در این زمینه به وجود آمد مدیران بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها تابعه دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه پاسخگو خواهند بود.

خبرنگار: علیرضا شفیعی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229895 برچسب‌ها استان یزد روانشناسی کودک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کادر درمان

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • کسب رتبه دوم کشوری در هفدهمین جشنواره شهید مطهری
  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند
  • دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت