Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر مهراد مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس اظهار کرد: ویرایش ۲۰۲۱ رتبه‌بندی تایمز با عنوان رتبه‌بندی تأثیر(اجتماعی و اقتصادی و...) دانشگاه‌های جهان بر اساس اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد منتشر شد.

وی ادامه داد: در این رتبه‌بندی، تایمز از شاخص‌های ارزیابی برای مقایسه تطبیقی جامع و متوازن دانشگاه‌ها از چهار حوزه کلی شامل پژوهش، نظارت و مباشرت، فعالیت‌های برون دانشگاهی و آموزش با دقت بالا استفاده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهراد با بیان اینکه در ویرایش حاضر، رتبه تعداد ۱۱۱۵ دانشگاه از ۹۵ کشور جهان به نمایش گذاشته شده است، گفت: اهداف هفده‌گانه توسعه پایدار سازمان ملل متحد شامل نبود فقر، نبود گرسنگی، 
بهداشت خوب و تندرستی، آموزش کیفی، برابری جنسیتی، آب سالم و ضد عفونی کردن موثر، انرژی پاک و مقرون به صرفه،  رشد اقتصادی، صنعت، نوآوری و زیرساخت، کاهش نابرابری، جوامع و شهرهای پایدار، تولید و مصرف مسؤولانه، اقدام مربوط به آب و هوا، زندگی در زیر آب، زندگی روی زمین، صلح، عدالت و نهاد‌های مقتدر و مشارکت برای نیل به اهداف است.

وی به رتبه ۲۷ دانشگاه برتر جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی دارای ۲۷ دانشگاه برتر است که در راستای عملکرد خود موفق به کسب امتیازهای بیشتر در برابر اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد شده‌اند؛ دانشگاه علوم پزشکی ایران در ویرایش حاضر با در بین ۴ درصد دانشگاه‌های برتر جهان قرار گرفته است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری اضافه کرد: رتبه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دامنه‌ای بین ۳۰۱ تا ۴۰۰ قرار دارد؛ امتیازات این دانشگاه حاکی از عملکرد مناسب آن در برابر اهداف ۳، ۴، ۱۰ و ۱۷ است؛ در دامنه بین ۴۰۱ تا ۶۰۰ به ترتیب اسامی دانشگاه‌های علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، الزهرا، صنعتی امیرکبیر، علوم پزشکی کاشان، علوم پزشکی کردستان، محقق اردبیلی، علوم پزشکی شهید بهشتی، تبریز، تربیت مدرس و تهران مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: رتبه دانشگاه‌های صنعتی نوشیروانی بابل، کاشان، کردستان، صنعتی شریف و علوم پزشکی زنجان نیز در فاصله ای بین ۶۰۱ تا ۸۰۰ مشاهده می‌شود؛ رتبه دانشگاه‌های اراک، شهید مدنی آذربایجان، گیلان، آزاد اسلامی واحد نجف اباد، صنعتی کرمانشاه، صنعتی خواجه نصیر طوسی، رازی و سیستان و بلوچستان هم در دامنه ای بین ۸۰۱ تا ۱۰۰۰ گزارش شده و دو دانشگاه شهید باهنر کرمان و تربیت معلم شهید رجایی نیز بعد از ۱۰۰۱ رتبه بندی شده‌اند.

مهراد تصریح کرد: در جمع ۲۷ دانشگاهی که از جمهوری اسلامی ایران برای آنها در برابر اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد رتبه و امتیاز منظور شده است تنها دانشگاه‌های تربیت مدرس، تهران، صنعتی شریف، سیستان و بلوچستان و آزاد اسلامی واحد نجف آباد است که از هدف ۹ که شامل صنعت، نوآوری و زیرساخت است امتیاز این هدف را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: پنج رتبه نخست در رتبه‌بندی تأثیرات اجتماعی و اقتصادی به ترتیب به دانشگاه منچستر در بریتانیا و به سه دانشگاه استرالیایی شامل سیدنی، RMIT و لاتروب تعلق دارد همچنین برترین دانشگاه اقتصاد‌های نوظهور که در رتبه ۲۳ قرار دارد مربوط به دانشگاه Chulalongkorn تایلند است.

مؤسس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری تصریح کرد: روسیه با ۷۵ و ژاپن با ۷۳ دانشگاه دارای بیشترین دانشگاه‌های برتر در این نظام رتبه بندی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه رتبه بندی تایمز توسعه پایدار سازمان ملل متحد ۲۷ دانشگاه علوم پزشکی رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۹۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو یکطرفه تفاهم نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان

حمایت از برنامه‌ها و طرح‌های دانشگاه در جهت اهداف و راهبرد‌های سیاست‌های کلی نظام در حوزه زن و خانواده، همکاری و مشارکت در زمینه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های طرفین و مشارکت در راه‌اندازی دانشکده علوم خانواده از جمله اهداف و محور‌های همکاری مشترک در این تفاهم‌نامه بود.

به گزارش مهر، فاطمه یزدیان رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران در نامه اعلام لغو تفاهم‌نامه دانشگاه تهران و معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، از عدم ایفای تعهدات معاونت امور زنان و خانواده به عنوان دلیل خاتمه دادن به این تفاهم‌نامه ۳ ساله نام برده است.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه دوم کشوری در هفدهمین جشنواره شهید مطهری
  • بومی سازی نوار تست قند خون توسط تیم تحقیقاتی علوم پزشکی اصفهان
  • لغو یکطرفه تفاهم نامه دانشگاه تهران با معاونت امور زنان
  • حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند
  • دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت