Web Analytics Made Easy - Statcounter

رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان «کیواس» سال ۲۰۲۱ منتشر شد، بر این اساس برترین دانشگاه‌های ایران و جهان در رشته «پزشکی» معرفی شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از آنجایی که رشته‌های «پزشکی» و «پرستاری» از رشته‌های پرطرفدار میان دانشجویان، به خصوص در ایران به شمار می‌رود، رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران و جهان در این رشته‌ها، معیاری برای تعیین و شناسایی دانشگاه‌های برتر این حوزه است تا دانشجویان بتوانند بر اساس این شاخصه‌ها اهداف خود در قبولی در این رشته‌ها را تعیین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان که جدیدا توسط نظام رتبه‌بندی «کیواس» منتشر شد، چهار شاخص شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استناد‌ها به ازای هر مقاله و H-index مورد سنجش قرار گرفت.

در این رتبه‌بندی که دانشگاه‌ها برای رشته پزشکی و پرستاری در سال ۲۰۲۱ میلادی هم رتبه‌بندی شدند، دانشگاه‌هایی از کشور‌های آمریکا و انگلیس رتبه‌های اول و سوم را به خود اختصاص دادند.

همچنین چند دانشگاه دیگر آمریکایی در میان ۱۰ دانشگاه برتر جای گرفتند. نکته جالب ده دانشگاه برتر در رشته پزشکی این است که به جز یک دانشگاه سوئدی، تنها دانشگاه‌های کشور‌های آمریکا و انگلیس رتبه‌های اول تا دهم را به خود اختصاص داده‌اند.

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان برای رشته پزشکی در سال ۲۰۲۱ میلادی به شرح ذیل است:

۱-دانشگاه "هاروارد" (آمریکا)

۲-دانشگاه "آکسفورد" (انگلیس)

۳-دانشگاه "کمبریج" (انگلیس)

۴-دانشگاه "استنفورد" (آمریکا)

۵- دانشگاه "جانز هاپکینز" (آمریکا) و دانشگاه "کارولینسکا" (سوئد) «به صورت مشترک»

هیچ دانشگاهی حائز رتبه ششم نشد.

۷- دانشگاه "کالیفرنیا، لس آنجلس" (آمریکا)

۸- "کالج دانشگاهی لندن" (انگلیس)

۹-دانشگاه "ییل" (آمریکا)

۱۰- " کالج سلطنتی لندن" (انگلیس)

نظام رتبه‌بندی «کیواس» برترین دانشگاه‌های دنیا در رشته «پرستاری» را نیز مشخص کرد که به ترتیب ذیل است:

۱- دانشگاه "پنسیلوانیا" (آمریکا)

۲- "کینگز کالج لندن" (انگلیس)

۳- دانشگاه "جانز هاپکینز" (آمریکا)

۴- دانشگاه "واشنگتن" (آمریکا)

۵- دانشگاه "ساوت‌همپتون" (انگلیس)

۶- دانشگاه "ییل" (آمریکا)

۷- دانشگاه "فناوری سیدنی " (استرالیا)

۸- دانشگاه "منچستر" (انگلیس) و دانشگاه "تورنتو" (کانادا) «به صورت مشترک»

هیچ دانشگاهی حائز رتبه نهم نشد.

۱۰- دانشگاه "کارولینا شمالی" (آمریکا)

برترین دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران

از گذشته، رشته‌های علوم پزشکی از رشته‌های پرطرفدار میان دانش‌آموزان ایرانی بوده است. درخواست بالا برای پذیرش در این رشته‌ها سبب شده رقابت بالایی برای پذیرش در این رشته‌ها وجود داشته باشد. رتبه‌بندی دانشگاه‌ها سبب می‌شود دانش‌آموزان به کمک این شاخصه، اهداف خود برای قبولی در دانشگاه را تعیین کنند.

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در کشور ما به معیار‌های مختلفی مانند تولیدات علمی (شاخص تولید)، تعداد استنادات (شاخص استناد)، تعداد جوایز بین‌المللی، همایش‌ها و ... بستگی دارد. بسیاری از دانش‌آموزان دانشگاه‌های شهر اقامت خود را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند یا به سراغ بهترین دانشگاه‌های کشور می‌روند.

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های علوم پزشکی در ایران در سال ۱۳۹۹ نیز به این شرح است:

۱- دانشگاه علوم پزشکی مشهد

۲-دانشگاه علوم پزشکی تهران

۳- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

۴- دانشگاه علوم پزشکی ایران

۵- دانشگاه علوم پزشکی تبریز

۶- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

۷- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

۸- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

۹- دانشگاه علوم پزشکی مازندران

۱۰- دانشگاه علوم پزشکی همدان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رتبه بندی دانشگاه ها دانشگاه علوم پزشکی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی برترین دانشگاه رشته ها رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۳۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام مبشر دانشمند کیهان شناس ایرانی عضو ناسا با بیان اینکه گرایش جدید بین رشته‌ای بنام "پزشکی فضایی" در دنیا به وجود آمده که در آن به بررسی ابعاد مختلف تأثیر فضا بر بدن انسان‌های فضانورد می‌پردازد، گفت: بدین ترتیب بررسی اثر جاذبه روی انسان‌ها و موجودات دقیق‌تر مطالعه می‌کند.

وی افزود: بی وزنی و نبود جاذبه زمین در فضا، ممکن است بر میزان تأثیر داروهای شیمیایی روی بدن فضانوردان نقش داشته باشد ولی تحقیق در این زمینه در مراحل ابتدایی است و سال‌ها طول خواهد کشید که دانشمندان به نتایجی در این خصوص دست پیدا کنند.

استاد دانشگاه کالیفرنیا گفت: به کمک تلسکوپ‌های قوی به داده‌هایی رسیدیم که مشخص شده عمر جهان ۱۳/۸ میلیارد سال است.

وی افزود: من برای سازمان فضایی فعالیت می‌کنم و کار من در مورد جهان و کهکشان‌ها کاملاً علمی است.

مبشر ادامه داد: من در حال حاضر پروفسور مدعو دانشگاه کالیفرنیا هستم و در رشته کیهان شناسی تحقیق، تدریس می‌کنم؛ من با انواع تلسکوپ روی زمین و در فضا پیرامون پیدایش و تحول کهکشان‌ها، ساختار جهان و کهکشان‌ها کار می‌کنم.

وی افزود: حدود چهل سال است که در این زمینه کار می‌کنم. علاقمند همکاری با جامعه جراحان بودم و صحبت در میان پزشکان جراح کشورم برایم خیلی لذت بخش بوده است.

مبشر گفت: همیشه به فکر این بودم که در چنین جلساتی در خصوص چیزهایی که کمتر در مورد آن شنیدند صحبت شود برای همین میهمان مدعو کنگره جامعه جراحان هستم.

وی افزود: بی شک هر کسی کنجکاو است که بداند جهان چگونه به وجود آمده و این سوال نیز از کودکی با ما همراه بوده است.

مبشر ادامه داد: این یکی از معدود رشته‌های تخصصی است که همه انسان‌ها علاقه دارند با بررسی در آن به ماهیت کشف و به وجود آمدن دنیا برسند. اینکه جهان چگونه متحول شده و حیات چگونه به وجود آمده است. ما همیشه به دنبال جواب برای این پرسش‌ها هستیم.

وی افزود: علم چیزی است که به عنوان یک ارث از پدران و اجداد ما به ارث رسیده و باید آن را حفظ کنیم و به فرزندانمان نیز انتقال دهیم. باید به دنبال آشنایی با همه علوم بود حتی اگر به رشته تحصیلی ما ارتباطی نداشته باشد؛ با این ایده فکر انسان بازتر می‌شود و حتی در رشته اصلی تحصیلی خود فرد نیز می‌تواند موجب موفق تر شدن انسان شود.

مبشر گفت: آرزوی من این است که یک روزی به ایران برگردم و معلم باشم ولی اکنون مشغله و کار اجازه نمی‌دهد که فرصت کنم به ایران برگردم. برنامه کاری من خیلی سنگین است و در حال حاضر امکان رسیدن به این آرزو را ندارم.

مبشر متولد ۱۳۳۷ در تهران است و حدود بیست سال در کشور انگلستان تحصیل و زندگی کرده و هم اکنون نیز حدود بیست سال است که در آمریکا مشغول تدریس و تحقیق است.

کد خبر 6099576 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کسب رتبه دوم کشوری در هفدهمین جشنواره شهید مطهری
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی